برای جلوگیری از بروز سکته مغزی از این عوامل غافل نشوید
عوامل مختلفی هستند که سلامت انسان را مورد تهدید قرار می دهند و جلوگیری از این عوامل می تواند موجب طول عمر و حفظ سلامت وی شود. از جمله اختلالاتی که میزان آن در بین افراد جامعه بصورت صعودی در جامعه در حال رشد است ابتلا به سکته مغزی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.
رئیس کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به عوامل بروز سکته مغزی گفت: قلیانیها نسبت به سایر افراد احتمال بیشتری برای ابتلا به سکته مغزی دارند.
دکتر بابک زمانی در ارتباط با برگزاری بیست و چهارمین کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران اظهار داشت: در این کنگره که با هدف ارائه جدیدترین دستاوردها در حوزه نورولوژی برگزار می شود، مهمانانی از داخل و خارج از کشور حضور یافته و جدیدترین یافتهها و اطلاعات میان حضار به اشتراک گذاشته خواهد شد.
وی افزود: از طریق این کنگره ارتباط نزدیک میان اساتید داخلی و خارجی فراهم شده و تبادل نظر علمی میان صاحبنظران صورت میگیرد.
رئیس بیست وچهارمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با بیان اینکه موضوعاتی همچون ام اس و سردرد همچنین سکته مغزی در این کنگره مورد بحث قرار می گیرد و برخی اساتید نیز در این زمینه ها سخنرانی دارند، گفت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر و اولین عامل ناتوانی در کشور به شمار می رود.
زمانی گفت: ۳ ساعت ابتدای بروز سکته مغزی در درمان آن بسیار حائز اهمیت است و یک زمان طلایی محسوب میشود و در مواردی حداکثر تا ۴.۵ ساعت هم ممکن است بتوان این زمان را در نظر گرفت، بنابراین خانوادهها نباید به هیچ عنوان علائم سکته مغزی را دست کم بگیرند.
وی، به نشانههای سکته مغزی اشاره کرد و گفت: اختلال تکلم، کج شدن صورت و ضعف در دست به صورت ناگهانی از علائم و نشانههای سکته مغزی است که باید بسیار جدی گرفته شود و خانوادهها بلافاصله با ۱۱۵ تماس بگیرند.
رئیس کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با تأکید بر اینکه بیمارانی که دچار سکته مغزی شدهاند نباید با خودروی شخصی به بیمارستان منتقل شوند، گفت: آمبولانسها به نقشههایی مجهزند که بیمار را هرچه سریعتر به بیمارستانهایی منتقل میکنند که مجهز به امکانات درمان سکته مغزی هستند. همچنین در صورت نیاز اقدامات لازم را حین انتقال بیمار برای آن انجام میدهند.
زمانی، به تأثیر مصرف قلیان و استعمال دخانیات در بروز سکته مغزی اشاره کرد و گفت: خانوادهها باید نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند؛ چرا که این مسئله علاوه بر بروز آسیب برای خانوادهها، سبب ایجاد بیماری های مختلف از جمله سکته مغزی می شود.
این متخصص مغز اعصاب ادامه داد: گاهی ژنها نیز در بروز سکته مغزی نقش داشته و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به این بیماری را دارند بیشتر احتمال دارد دچار سکته مغزی شوند. البته عوامل محیطی و تغذیهای و سبک زندگی سالم در بروز سکته مغزی بیشتر حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه فشار خون بالا، قند و چربی زیاد در افراد آنها را به سکته مغزی نزدیک میکند، گفت:
رفع کمبود تحرک بدنی و عدم استعمال دخانیات و قلیان از فاکتورهای مهم پیشگیری از بروز سکته مغزی است.
رئیس کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی به نقش رسانهها در آگاه سازی مردم جهت پیشگیری از سکته مغزی اشاره کرد و گفت: در صورتی که افراد در مورد علائم و نشانه های سکته مغزی آگاهی داشته باشند، میتوانند با اقدامات به موقع از عوارض این مشکل در جامعه جلوگیری کرده و به بیمار نیز کمک کنند و از طرفی نیز علائم خطر را شناخته و از بروز آن پیشگیری کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی انجمن متخصصین مغز و اعصاب ایران، زمانی یادآور شد: البته توجه بیش از حد رسانهها در ارتباط با برخی از بیماری ها همچون ام اس سبب بروز وحشت در میان مردم شده و نیازی نیست که مردم تا این اندازه در معرض اطلاع از این بیماری و یا آمار ابتلا به آن قرار گیرند. در حالی که این مسئله در ارتباط با سکته مغزی متفاوت بوده و اطلاع رسانی به مردم بسیار حائز اهمیت است. بیست و چهارمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی ایران ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی در هتل المپیک برگزار میشود.
برنامه های تلویزیونی
مرکزهلیا - مشهد-خيابان احمدآباد- خيابان عارف6-ساختمان پرديس- طبقه همکف- واحد6- تلفن : 05138421730-05138465942
مرکزهلیا-دکتر سعیدرضا شهامی و دکتر هما سبزاری